500 mensen weg bij BNP Paribas Fortis, maar niet vanwege de fusie

eFC logo

Vanwege de overname door BNP Paribas moeten er bij het Belgische Fortis 500 mensen uit. Een bericht van die strekking stond donderdag in de Vlaamse krant De Tijd. Het werd vervolgens overgenomen door verschillende Nederlandse media.

Dus belde efinancialcareers.be maar eens met het Fortis hoofdkantoor in Brussel om te vragen wat voor functies zullen verdwijnen.

Persvoorlichter Hilde Junius slaakt bij het horen van die vragen al meteen een diepe zucht. "Die cijfers hebben wij niet naar buiten gebracht hoor. Dat komt van de bonden en het gaat om mensen die gebruik zullen maken van een Early Departure Plan. Dat stamt uit een eerdere bezuinigingsronde. Mensen van 54 jaar of ouder kunnen aangeven dat ze graag willen vertrekken."

Integratie

De link met de integratie is volgens Junius ook wel erg ver gezocht. "Die dateert van mei, dat is pas twee maanden geleden. Er zijn verschillende taskforces opgezet over hoe de integratie moet plaatsvinden. Die zullen niet vroeger dan december rapporteren."

Dan pas wordt bekend hoeveel gedwongen ontslagen er zullen vallen. "Maar ook dan hebben we natuurlijk EDPs. We hebben hier bij Fortis een natuurlijk verloop van 900 mensen per jaar, dus wellicht valt het mee."

Junius wil niet met een eigen persbericht reageren op de foutieve berichtgeving. "Dat roept alleen maar nieuwe vragen op. Bovendien willen we ons aan onze eigen planning houden en dat is dat we pas berichten naar buiten brengen naar aanleiding van de presentatie van onze jaarcijfers op vier augustus.

Vacaturestop

De Belgische Fortis kent al lang een vacaturestop. Toch gaat er binnenkort weer geworven worden, omwille van de kwaliteit en de continuïteit. De taken van de mensen die vertrekken moeten goed worden opgevangen. Wellicht zullen er dus in de toekomst meer Nederlanders bij BNP Paribas Fortis werken. Op het totaal van 18000 mensen is dat aantal nu 'verwaarloosbaar'.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close
Loading...
Loading...