De banken werven weer

eFC logo

Er zijn heel wat banen bijgekomen in de Belgische financiële sector dit jaar, en er zijn nog steeds enkele honderden vacatures.

Sinds het begin van 2010 hebben BNP Paribas Fortis, ING en KBC samen al bijna 2.200 mensen aangetrokken, zo melden verschillende Vlaamse media deze week. Volgens de bankenfederatie Febelfin komt het aantal beschikbare banen weer op het niveau van voor de crisis. Vorig jaar daalde de werkgelegenheid in de sector nog met 4,5 procent, tot 58.500.

'Wij hebben dit jaar 800 nieuwe werknemers aangenomen,' zegt Ilse de Muyer van de ING België. 'En we zoeken er de komende maanden nog 200. Het gaat vooral om commerciëel personeel, verkopers van bankproducten. Daarbij is ING België heel actief via internet, we zoeken daarom ook mensen die goed online werken en technisch zijn geschoold.' Ze benadrukt dat de bank de afgelopen jaren ook heeft geworven, 'de afgelopen drie jaar zijn er 2500 vacatures gevuld.' Hoe dit volgend jaar zal gaan, hangt af van hoe goed het gaat, maar Muyer verwacht dat er weer honderden nieuwe werknemers zullen worden geworven.

BNP Paribas Fortis verwelkomde dit jaar 886 nieuwe mensen met contracten van onbepaalde duur. 'We zullen in het totaal dit jaar zo`n 1200 aanwervingen doen,' vertelt woordvoerder Hilde Junius. Ook hier gaat het voor het grootste deel om commerciële functies. 'In het callcenter, commercieel advies, en dat met de mogelijkheid tot doorgroei.' Deze functies zijn op Bachelor niveau en zijn geschikt voor net afgestudeerden. Komende maand zal de bank wervingsdagen houden waar men zich van te voren voor kan opgeven met CV. Aan de hand van deze voorselectie zullen er op de dagen zelf al sollicitatiegesprekken worden gehouden.

Andere functies die dit jaar beschikbaar kwamen en komen, zijn voor mensen met een afgeronde Master en enkele jaren werkervaring. 'Private bankers die zich kunnen toespitsen op beleggingsadvies, de juridische dienstverlening en ook heel belangrijk door de toenemende financiële regelgeving: audit en risk.' Daarnaast zoekt de bank nog heel wat IT-ers.

KBC nam al 500 mensen aan en heeft nog plaats voor zo'n honderd meer. Alleen bij Dexia wordt niet echt geworven, daar probeert men eerst de werknemers die hun baan verliezen in aanhoudende bezuinigingen, binnen het bedrijf onder te brengen.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close
Loading...
Loading...