Nieuwe CEO voor ING België

eFC logo

ING België heeft een nieuwe CEO, de Nederlander Ralph Hamers. Vanaf 1 maart 2011 neemt hij de functie over van Erik Dralans, sinds 1 juli 2007 voorzitter van ING België NV. De 61-jarige Dralans gaat met pensioen, hij startte zijn carrière in 1971 bij BBL. Ralph Hamers is lid van het Banking Management team bij ING Bank, en momenteel verantwoordelijk voor Network Management voor Retail Banking Direct & International. Hij is sinds 1991 actief bij ING in Nederland en in het buitenland, waaronder enige tijd in Roemenië.

Hamers (1966), van oorsprong econometrist, gaat leiding geven aan de nieuwe strategie van de ING. Ilse de Muyer, woordvoerder van de bank: 'ING België heeft een nieuwe strategie voor vier jaar, die in gaat vanaf eind februari. Tegen die tijd zullen we er meer over vertellen. Voor nu kan ik wel zeggen dat we de eerste universele directe bank in België zullen worden.'

Op het recruteringbeleid zal de CEO-wisseling en de nieuwe strategie weinig invloed hebben. De verwachting is dat er in 2011 eenzelfde behoefte is aan personeel als in 2010. De Muyer: 'In 2010 zijn zo`n duizend mensen bij de bank weggegaan door onder meer pensioen. Die duizend arbeidsplaatsen zijn vervangen. Een zelfde hoeveelheid verwachten we voor het komende jaar.' Het gaat daarbij vooral om commercieel personeel. Daarbij is ING België heel actief via internet en zoekt daarom ook mensen die goed online werken en technisch zijn geschoold.

Het is voor het eerst dat een niet-Belg aan het hoofd komt van de Belgische ING-activiteiten.

Maar De Muyer vertelt dat het geen issue is geweest dat Hamers een Nederlander is. 'Bij de keuze is gekeken naar kwaliteiten en of hij de juiste man is op de juiste plek, daar gaat het om. Kwaliteit was een stuk belangrijker dan nationaliteit!'

Met de aanstelling van Hamers heeft de tweede belangrijke generatiewissel in een paar weken tijd aan de top van ING België plaatsgevonden. Op 1 januari vertrok Jan Op de Beeck als hoofd retailbankieren, hij werd opgevolgd door zijn rechterhand Colette Dierick. Zowel Dierick als Hamers zijn beduidend jonger dan de mannen die ze opvolgen.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close