Veranderingen bij Landbouwkrediet

eFC logo

Sinds deze week heeft Landbouwkrediet 1 miljoen klanten, 900 kantoren en 1050 werknemers. Door de overname van de Belgische bank Centea over van KBC, voor 527 miljoen Euro, is Landbouwkrediet flink gegroeid.

Landbouwkrediet werd in 1937 door de staat opgericht om kredieten te verstrekken aan land- en tuinbouwers. Tegenwoordig is het een zelfstandige privébankverzekeraar, een coöperatieve bank, samengesteld uit drie dochters: Landbouwkrediet Verzekeringen, Europabank en de onlinebank Keytrade Bank. De bank onderscheidt zich als coöperatieve bank van de grootbanken door een "andere", persoonlijke aanpak, staat te lezen op de site. Door de vakantie was helaas niemand beschikbaar om toelichting te verschaffen. De bank streeft niet naar eigen zeggen niet naar winstmaximalisatie, maar naar winstoptimalisatie.

Het personeel van zowel Centea als Landbouwkrediet heeft de werkzekerheid gegarandeerd gekregen tot 2012, meldt De Tijd. Daarbij zal de nieuwe fusiebank ook veel personeel nodig hebben, door de integratie van de twee. Bij Landbouwkrediet werken 600 mensen vast in dienst, bij Centea 450. Op zich is die tweede groter, maar een deel van het werk daar wordt nog gedaan door KBC. Beide instellingen werken met zelfstandige agenten die een eigen portefeuille klanten hebben. Voor hen zal op korte termijn weinig veranderen.

Landbouwkrediet gaat in ieder geval op zoek naar extra informaticapersoneel, volgens verschillende kranten. Daarnaast staan er heel wat vacatures op hun site. Op het moment zoekt de bank bijvoorbeeld commercieel medewerkers voor agentschappen in Leuven, Roeselare en Nazareth, en voor de hoofdzetel in Brussel worden een commercieel medewerker gezocht, een database administrator, een bankagent en cliëntenadviseurs.

Landbouwkrediet past voor zijn personeelsleden op de hoofdzetel in Brussel een 36-uren-week met variabele werkuren toe. Een vijftigtal medewerkers werkt één of twee dagen per week thuis.

Een dertigtal medewerkers werkt een of meer dagen per week dichter bij huis, in de businesscentra van Landbouwkrediet: Merelbeke, Mechelen of Gembloux.

De opname van Centea in de Groep Landbouwkrediet betekent een grote stap in het groeibeleid dat de bank al jaren voert. Voorgaande jaren kocht Landbouwkrediet al Keytrade Bank, Europabank en de Belgische portefeuille van Kaupthing Bank over.

Voor KBC past de aankondiging van vandaag in de nieuwe strategie die de bank eind 2009 bekend maakte. KBC heeft tijdens de crisis veel geld geleden van de staat en gaat daarom nu afslanken en zich richten op kerntaken.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close
Loading...
Loading...