De beste werkgever van België

eFC logo

Een goede naam opbouwen kost jaren. En als je hem hebt, is het goud waard voor je wervingscapaciteiten. Randstad België onderzoekt daarom ieder jaar welke bedrijven aantrekkelijk zijn om bij te werken. De onderliggende filosofie van deze Randstad Award is, volgens Randstad, dat de manier waarop potentiële werknemers naar een bedrijf kijken niet afhankelijk is van enkele toevalligheden, zoals een leuk krantenartikel of een hippe CEO, maar gebaseerd is op feitelijke en duurzame ontwikkelingen.

Dus vroeg Randstad aan 12.000 Belgen welk bedrijf zij aantrekkelijk vinden als werkgever, gebaseerd op punten als lonen, werkzekerheid, financiële gezondheid, werksfeer, jobinhoud, toekomstperspectieven en het evenwicht tussen werk en privéleven. Werkzekerheid werd door de respondenten als meest belangrijk ervaren.

De beste sector om in te werken is volgens het onderzoek zonder enige twijfel de farmaceutische, gevolgd door informatica-consultancy, de mediasector en de elektronicasector. "De banken en verzekeringen, die vorig jaar voor het eerst uit de top vier tuimelden slagen er niet in hun positie te versterken en vallen zelfs nog een plaatsje terug. De sector staat nu op een negende plaats," meldt Emily Meiresonne van Randstad.

Waarom de sector minder populair is, is niet vast te pinnen op een aspect. De 'winnaars' van de lijst scoren goed op bijna elk vlak, de financiële sector (net als vorig jaar) niet. De enige keer dat 'banken en verzekeringen' als beste wordt geclassificeerd, is bij de categorie 'evenwicht tussen werk en privéleven.'

En dan de bedrijven zelf. Van de 187 onderzochte bedrijven is lucht- en ruimtevaartbedrijf Techspace Aero verkozen tot de meest aantrekkelijke werkgever van het land. 57 procent van al die duizenden Belgen die het bedrijf kennen, willen er wel werken. Baggeraar Deme staat op plek twee, gevolgd door farmaceut GSK. "De zwakke prestatie van banken en verzekeringen komt ook in deze top 20 tot uiting. Net als vorig jaar vinden we geen enkele vertegenwoordiger uit deze sector in de top 20. De bank met de hoogste score is de Nationale Bank op de 29ste plaats."

Van de vierentwintig sectoren die in het onderzoek zijn opgenomen, is de staalindustrie, de minst populaire tak om in te werken. Industriële schoonmaak-milieu-veiligheid en contact centers staan daar maar net boven.

De bedrijven die zijn opgenomen in het Randstad onderzoek uit de financiële sector zijn: Axa, Allianz, BNP, BNP Paribas (Fortis), CBC, Delta Loyd, Dexia, Ethias, ING en Vivium.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close