Banen bij de Grote Vier

eFC logo

Het is altijd goed om te horen dat er nieuwe banen ontstaan in een sector, dus bij deze: de Big Four zijn flink aan het rekruteren. PricewaterhouseCoopers, Ernst and Young, KPMG en Deloitte verwachten de komende maanden zo'n 1500 werknemers gezamenlijk aan te nemen in ons land. De vier hadden vorig jaar ongeveer 6250 werknemers in België.

Ernst and Young zoekt een hele rij aan junior accountants en ook tax consultants doen er goed aan eens tussen de vacatures te snuffelen. Het bedrijf heeft net de recruitment days gehad, bijvoorbeeld aan de Universiteit van Gent. Er waren aparte dagen voor audit, taks en advisory. 'We zoeken zowel ervaren als onervaren mensen voor al onze afdelingen: audit, fiduciaire, transactions, advisory en Taks,' vertelt Caroline Plichart, Recruitment Manager van E&Y. 'De mensen die we graag over de vloer krijgen hebben tussen nul en zeven jaar ervaring, met master of bachelor achtergrond.' Ze kan gen voorspellingen doen over volgend jaar. 'Het is moeilijk te voorspellen hoe de zaken gaan draaien. Vandaag is de druk hoog op het vlak van wervingen maar wie weet hoe het over zes maanden draait.'

Deloitte België heeft 2500 mensen in dienst en breidt dit uit. Het bedrijf zoekt voor deze maand en de volgende een totaal van 300 junioren. De verwachting is daarnaast dat in 2012 zeker 300 meer ervaren krachten extra zullen worden aangenomen. Gaelle Villate van Deloitte laat weten dat het bedrijf dé bestemming wil worden voor toptalent. Wie niet, zou je denken, maar Deloitte denkt het waar te maken. 'De sleutel is een echte coaching-organsiatie bouwen. In 2012 gaan we ons sterk richten op het coachen van onze employees en hun loopbaan.'

KPMG België heeft zo'n 850 werknemers. Aan het begin van dit jaar zocht het bedrijf al 200 junior en ervaren professionals voor de afdelingen audit, tax, legal, advisory, fiduciaire en centrale diensten, op dit moment staan er bijna vijftig vacatures open op de site. Daaronder een Traineeship Fiduciaire, een parttime bedrijfsjurist en verscheiden junior functies. Ook KPMG benadrukt dat ze aan coaching en 'talent management' doen.

PwC gaat in oktober weer studenten werven op universiteiten en hogescholen voor jobs in audit en consulting, tax services, legal services, accounting, HR consulting en IT consulting. Erik Van Den Branden, HR directeur bij het bedrijf: 'We verleiden starters niet met leuke gadgets en hypes. Starters krijgen bij ons wel een bedrijfswagen, maar die hebben ze nodig om naar hun klanten te gaan. Het zijn eerder onze opleidingen en carrièreperspectieven die mensen aantrekken, omdat die hun employability sterk doet toenemen.'

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close