Trouvez votre emploi idéal
Espace Recruteurs

Financieel Expert DFBM-projecten bij School Invest

Accord Group Bruxelles, Belgique
Mise en ligne il y a 1 jour CDI Competitive

Ben je analytisch ingesteld en bedreven in cijfers en (project)financiering? Heb je zin om bij te dragen tot maatschappelijk relevante investeringsprojecten in onderwijs waar de publieke en private sector nauw samenwerken? Dan is deze job iets voor jou.

School Invest - opgericht in 2009 – staat in voor de participatie van de Vlaamse overheid in de DBFM-vennootschap Scholen van Morgen. School Invest nv is de vennootschap van de Vlaamse overheid die voorzien is in het decreet betreffende de inhaalbeweging voor schoolinfrastructuur. Sinds 2016 loopt de lange-termijnfinanciering van de DBFM-vennootschap Scholen van Morgen via School Invest en staat School Invest in voor de ondersteuning van AGION – het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs – bij de ontwikkeling van nieuwe DBFM-programma’s in schoolinfrastructuur, zowel voor het project-specifieke DBFM-programma (ten belope 550 miljoen euro) en het nieuwe programma DBFM-Scholen van Vlaanderen (ten belope van 1 miljard euro).

Ter ondersteuning van beide DBFM-programma’s in de realisatie van de financiering van de DBFM-scholenbouwprojecten, zoekt School Invest een financieel expert die wil bijdragen tot één van de grootste en belangrijkste investeringsprogramma’s van de Vlaamse overheid.

Financieel Expert DFBM-projecten
Functieomschrijving

Uitdaging: een boost geven aan de onderwijsinfrastructuur in Vlaanderen

 • Je kijkt de financiering na van de offertes die worden ingediend door de deelnemende consortia: nazicht leningen, structurering, inbrenging eigen vermogen, gehanteerde financiële modellen, opbouw en coherentie beschikbaarheidsvergoeding …
 • Na de keuze voor één of enkele offertes, neem je deel aan de onderhandelingen met de deelnemende consortia, waarbij je de programma-managers ondersteunt en adviseert.
 • Je volgt de financieringsprocessen (‘debt funding competition’) alsook de financial close processen op (‘rate fixing’) en rapporteert hierover aan de programma-manager, de gedelegeerd bestuurder en de voorzitter.
 • Je ondersteunt de programma-managers bij het proces om een deel van het kapitaal van de projectvennootschappen ter beschikking te stellen van particuliere beleggers.
 • Je geeft duiding aan de diverse stakeholders (zoals AGION, kabinet onderwijs, onderwijskoepels, individuele schoolbesturen) omtrent de financiële aspecten van de scholenbouwprojecten.
 • Je volgt trends en ontwikkelingen in de financiering van publiek-private samenwerkings-projecten op en je formuleert adequate beleidsvoorstellen in dat verband.
 • Je rapporteert aan de bestuurder, en brengt op regelmatige basis verslag uit aan de raad van bestuur van School Invest over de voortgang van de projecten.

Profiel

Profiel: FINANCIAL WIZARD met ervaring in project- of bedrijfsfinanciering

 • Je hebt een masterdiploma in een economische/financiële richting (zoals economie, TEW, handelsingenieur, handelswetenschappen …) of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante ervaring in ofwel (1) projectfinanciering en financiële structurering van infrastructuurprojecten, (2) bedrijfsfinanciering en/of (3) het bouwen van complexe financiële modellen.
 • Je hebt interesse om kennis te verwerven in complexe contracten, DBFM(O), wetgeving op overheidsopdrachten, bouwtechnische aspecten m.b.t. schoolgebouwen en de ESR-richtlijn inzake PPS-projecten.
 • Minstens zo belangrijk als je financiële kennis en ervaring, is je persoonlijkheid die past in een werkomgeving met veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid, autonomie en zelfsturing.
 • Je bent dan ook een zelfstarter met grote zin voor samenwerking. Je bent communicatief en kan complexe zaken op een heldere, empathische manier overbrengen.
 • Je bent nauwkeurig, probleemoplossend en resultaatgericht, hebt zin voor initiatief, en kan goed organiseren en prioriteiten stellen.
 • Je bent betrouwbaar, integer en kan omgaan met vertrouwelijke gegevens. Je beschikt over een goed ontwikkeld analytisch en synthetisch denkvermogen.
 • Je bent een Excel wizard met een vloeiende kennis van het Nederlands (in woord en schrift) en een heel goede kennis van het Engels.

Aanbod

 • Groepsverzekering
 • Maaltijdcheques
 • GSM & smartphone
 • Laptop
 • Individuele hospitalisatieverzekering

Aanbod: BIJDRAGEN AAN één van de grootste investeringsprogramma’s van de Vlaamse overheid

 • School Invest biedt je een opportuniteit om een maatschappelijk-relevante bijdrage te leveren via de ontwikkeling van kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur in Vlaanderen, en op die manier aan de toekomst van de kinderen in Vlaanderen.
 • Je krijgt de kans om te werken op heel grote projectfinancieringen, en bij te dragen aan één van de grootste en belangrijkste investeringsprogramma’s van de Vlaamse overheid: een opportuniteit om ervaring op te doen die je later in je carrière zal valoriseren.
 • Je komt terecht in een heel dynamische en flexibele werkomgeving met veel ruimte voor autonomie en initiatief, en een breed spectrum aan stakeholders, zowel publiek als privaat: School Invest, AGION, kabinet Onderwijs, adviseurs, onderwijsnetten …
 • Je komt tot je recht in een context die intellectueel stimulerend werk en eigenaarschap biedt over uitdagende projecten (niet louter adviserend), alsook een mooie work-life balans, waar waarden als openheid, integriteit, vertrouwen en daadkracht belangrijk zijn.
 • Je geniet een aantrekkelijk remuneratiepakket met een heel competitief salaris, aangevuld met een mobiliteitsbudget, netto onkostenvergoeding, hospitalisatie- en groepsverzekering, maaltijdcheques, smartphone en laptop.

Praktische informatie

Interesse?

Richt je kandidatuur (curriculum vitae met motiverend schrijven) t.a.v. Hester Vermeyen via de sollicitatieknop.
Met vragen kan je terecht bij Stefan Peetroons (Toon nummer). We staan borg voor absolute discretie en een inspirerende opvolging van je belangstelling.

School Invest is tevens vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, en biedt een heel grote mate aan flexibiliteit, autonomie en thuiswerken.

Plus d'offres de Accord Group
Accord Group
FINANCIAL & BUSINESS CONTROLLER
Accord Group
Koksijde, Belgium
il y a 1 jour Full time Competitive

Donnez un nouvel élan à votre carrière

Trouvez des milliers d'opportunités emploi en vous inscrivant sur eFinancialCareers dès aujourd'hui.
Offres recommandées