Legal Support Officer

 • Competitive
 • Bruxelles, Bruxelles-Capitale, Belgique Bruxelles Bruxelles-Capitale BE
 • CDI, Plein-temps
 • ING
 • 17 juin 18 2018-06-17

Legal Support Officer

Legal Support Officer
Contract van onbepaalde duur, 80 - 100%, Brussel

Je rol & werkomgeving

Vanuit het Legal Department ondersteun je het Central Team Independent Agents, dat een sleutelrol speelt in de samenwerking tussen de ING - bank van morgen en haar zelfstandige agenten. Een vlekkeloze integratie van Record-agenten en van alle Record-klanten is van cruciaal belang. De processen moeten eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn, de rapportering snel en efficiënt.

Het Central Team neemt deel aan de beslissingscomités, met voornaamste doel de "WOW"-ervaring te verhogen in een bank waar 70% van de kantoren zelfstandig zal zijn. Er zal voor de zelfstandige agenten een modern en duurzaam commissiesysteem worden ontwikkeld en de Orange Code zal voor hen worden ingevoerd. Het Central Team zal ook een gecoördineerde aanpak voor alle zones uitwerken.

Als Legal Support Officer sta je de Legal Expert bij in de ondersteuning van alle activiteiten die ING onderneemt in verband met het netwerk van zelfstandige agenten. Je maakt deel uit van General Legal Affairs, een team van meerdere juristen binnen het Legal Department van ING Belgie dat verantwoordelijk is voor algemene juridische verplichtingen van toepassing op ING Belgium.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden
Je beantwoordt juridische vragen vanuit het zelfstandig net of vanuit de Bank, in overleg met de Legal Expert.
Je doet een standaard check van statuten van ondernemingen in oprichting.
Je staat in voor de opmaak van standaard agentuurcontracten met bijhorende bijlagen. Je waakt hierbij ook over de naleving door de bank van haar precontactuele informatieverplichtingen.
Je zorgt voor de opmaak en verspreiding van periodieke newsletters met juridische inhoud naar het zelfstandig netwerk.
Je volgt het traject van contract-ondertekening: na de opmaak van het contract zorg je voor het doorsturen van de documenten naar de stakeholders en doe je de follow up van de terugzending en archivage/ scanning van de contracten na ondertekening door alle partijen. Je volgt naderhand deze contracten ook op, en komt tussen bij het behandelen van klachten of geschillen.
Waar we naar op zoek zijn
Een collega met het talent om iets op zich te nemen en het waar te maken, die enthousiast is om anderen te helpen om succesvol te zijn en de gave heeft om altijd een stap vooruit te zijn. Met andere woorden, je streeft ernaar om frisse ideeën aan te brengen en uitdagingen te aanvaarden in een snel veranderende en complexe omgeving. Je bent een persoon die steeds samenwerkt, luistert en investeert in anderen om zo gezamenlijke doelen te verwezenlijken. Je vindt het leuk om het status quo uit te dagen en je bent erop gebrand om creatieve oplossingen voor problemen voor te stellen.
Als Legal Support Officer moet je ook:

 • beschikken over een bachelor graad in het (para)juridische domein, of gelijkwaardige ervaring
 • beschikken over juridische basiskennis (kennis van handelsagentuur is een pluspunt)
 • beschikken over basiskennis van onderwerpen die relevant zijn voor de bank, van wetgevingen, interne procedures en marktpraktijken in het vakgebied;
 • standaardcontracten kunnen nakijken en opstellen;
 • beschikken over mondelinge en geschreven kennis van het Frans (bij voorkeur moedertaal of perfect tweetalig) en het Nederlands (passieve kennis).
We zoeken iemand met een brede juridische interesse. Je focus zal liggen op het ondersteunen van het Central Team Independent Agents, maar je bent flexibel : afhankelijk van de noden sta je ook open voor het vervullen van andere ondersteunende juridische taken binnen het Legal Department.
Wat we je aanbieden
Een duidelijk doel, een uniek aanbod en een waaier aan flexibele verloning en andere voordelen zoals:
 • Persoonlijke groei & uitdagend werk met eindeloze mogelijkheden om je ambities te verwezenlijken
 • Een informele, dynamische omgeving met innovatieve collega's die je inspanningen ondersteunen
 • Een progressieve en soepele manier van werken waarbij nieuwe ideeën naar waarde worden geschat
Verder kan je binnen het Legal Department rekenen op een waaier aan mogelijkheden om te investeren in je persoonlijke en professionele groei, met:
 • de mogelijkheid om aan cursussen en opleidingen deel te nemen;
 • uitdagende projecten en een steile leercurve.
Wij herdefiniëren bankieren. En jij?
Er was nooit een interessantere tijd om bij ING te werken. We bevinden ons op een traject dat toegespitst is op onze klanten, aangedreven wordt door technologie en gestuurd wordt door intelligente, vastberaden mensen. Onze klanten voelen dat onze mensen hen in staat stellen om zowel in het leven als in zaken een stap voor te blijven. En daar zijn we trots op!