Espace Recruteurs

Senior Market Risk Analyst

Belfius Bank
Bruxelles, Belgique
Mise en ligne il y a 6 jours Hybride CDI Competitive

Belfius Bank

Belfius is de enige 100 % Belgische geïntegreerde bankverzekeraar. Belfius helpt 3,5 miljoen particulieren, zelfstandigen, vrije beroepers en kmo’s. Belfius is de nummer 1 in de publieke en sociale sector en een vooraanstaand partner van grote ondernemingen. En Belfius speelt op de verzekeringsmarkt een essentiële rol langs diverse kanalen en met diverse merken.

Functieomschrijving:

Binnen Financial Markets Risk, is het Monitoring team verantwoordelijk voor de opvolging en rapportering van alle trading en treasury desks van Belfius. Als Senior Analyst, bestaat jouw job erin om deze rapportering aan te vullen met analyses over een breed scala aan onderwerpen (VaR, Market Risk RWA, trading, structuring, XVA, …) en om deze ook te communiceren aan de trading desks en hoger management.

Daarnaast behoort ook verdere standaardisering en automatisatie van bestaande rapporten en controles tot het takenpakket, evenals de training van meer junior leden van het team.

Functiebeschrijving:

 • opstellen van diverse analyseverslagen, over onder andere de stress tests, VaR, RWA,… onder meer voor het maandelijkse market risk comité;
 • opvolging van nieuwe regelgeving, bijvoorbeeld implementatie en analyse van FRTB;
 • opvolgen en bespreken van het financieel meerjarenplan, zowel op vlak van Pnl als van RWA;
 • aanhoudende verbetering van de monitoringtools;
 • efficiënt en onafhankelijk advies aan het management aangaande het risicoprofiel en de rentabiliteit van de posities.

Profiel:

 • Ervaring inzake financiële markten binnen de afdelingen Risk, Finance, Back-Office of Front Office.
 • Kennis van de waardering van de financiële producten.
 • Kennis van de meting van de marktrisico's.
 • Basis kennis de boekhoudkundige verwerking van de financiële producten.
 • Tweetalig Nederlands-Frans en kennis van het Engels.
 • Kennis van reglementering is een pluspunt.
 • Je eigen mening kunnen verdedigen.
 • Goede organisatie, teamgeest en zin voor synthese.
 • Kennis van het gebruik van de End User tools (Microsoft Access).

Aanbod:

Bij Belfius willen wij Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving en jij kan ons helpen om het verschil te maken.

Wij hechten er veel belang aan dat elke medewerker privéleven en werk goed met elkaar kan combineren. Zo is onze bedrijfscultuur in de eerste plaats gebaseerd op vertrouwen en autonomie en hebben we een hybride manier van werken ingevoerd, “Home Based” genaamd, die berust op een gezond evenwicht tussen telewerk en ‘onsite’ werken op kantoor. Als nieuwe medewerker word jij automatisch aangeworven met dit statuut. Concreet werk jij thuis gedurende het grootste deel van je werktijd, en combineer je dat telewerk met aanwezigheid op de werkplek, m.a.w. onze hoofdzetel of een regionale zetel, afhankelijk van de behoeften van de dienst en met het oog op de instandhouding van onder meer een goede samenwerking met je chef, je collega’s, je transversale contacten enz.

De hoofdzetels en de regionale zetels zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je naar kantoor werken? Begin dan je werkdag op de hoofdzetel met een trainingssessie in de Belfius Workout, de fitnessruimte made@belfius, gebruik 's middags een gezonde lunch in een van onze bedrijfsrestaurants of in The Village, waar je eveneens informele vergaderingen kan houden met collega's bij een koffie of een kleine versnapering.

Neem je loopbaan in eigen handen en maak gebruik van de mogelijkheden tot individuele ontwikkeling die je worden aangeboden door de Belfius Academy. Als werkgever investeren wij in de ontwikkeling van leadership. Voorts zijn diversiteit en gelijke kansen in onze ogen belangrijke waarden.

We bieden je bovendien een aantrekkelijk loonpakket aan dat je ten dele zelf kan samenstellen volgens je eigen behoeften, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement op het openbaar vervoer, een korting op bank- en verzekeringsproducten enz.

Référence  2622623
Plus d'offres de Belfius Bank
Belfius Bank
Quantitative Risk Analyst
Belfius Bank
Brussels, Belgium
il y a 6 jours Full time Competitive
Belfius Bank
Senior Market Risk Analyst
Belfius Bank
Brussels, Belgium
il y a 6 jours Full time Compétitif
Belfius Bank
Quantitative Risk Analyst
Belfius Bank
Brussels, Belgium
il y a 6 jours Full time compétitif
Offres recommandées
MFS Investment Management
Sales Coordinator - Germany
MFS Investment Management
Frankfurt am Main, Germany
AXA IM LTD
Investment Risk Analyst
AXA IM LTD
London, United Kingdom
PER, Private Equity Recruitment
Complex Liquidity Professional, Top Tier Private Equity Fund, London, UK
PER, Private Equity Recruitment
London, United Kingdom
Barclays
Liquidity Risk Manager
Barclays
London, United Kingdom
Fnality International
Risk Manager (Fnality UK)
Fnality International
London, United Kingdom