Groei bij Binck Bank

eFC logo

Het gaat goed met internetbank Binck. De kleine Nederlandse onlinebank heeft vorig jaar in ons land 8.150 nieuwe effectenrekeningen voor particulieren geopend, een stijging van ongeveer een kwart. Dat maakte de beleggersbank maandag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. In België beheert de bank nu rond de 40.900 rekeningen van particulieren. Daarop staat een totaal beheerd vermogen van 1,2 miljard euro, een stijging van 37 procent, volgens vergelijkingssite Bankshopper.be. In november is Binck in België van start gegaan met Fondsbeleggen. Groei betekent vast ook vacatures, of niet Binck Bank België?

"We zijn continu op zoek naar talent om samen met ons het groeiverhaal van BinckBank in België verder te ontwikkelen en uit te dragen," zegt Pieter-Jan Debusschere, country manager Belgium. "In onze zoektocht naar kandidaten zijn we heel Binck-minded: we zoeken naar mensen die het juiste DNA hebben, die de nodige flexibiliteit aan de dag leggen, de extra kilometer willen gaan." Binck heeft inderdaad vacatures openstaan voor hun zetel in Antwerpen, en verwacht dat er in de loop van het jaar nog enkele volgen.

"Momenteel zijn wij op zoek naar junior brokers; medewerkers op de dienst Klanten Service & Order Desk. Dit is een functie die 2 luiken heeft: enerzijds hebben we de taken van een "klanten service". Het tweede luik betreft de order desk functies, die bestaat uit het opvolgen en uitvoeren van orders."

Daarnaast zoekt Binck een Press Relations Officer, een Senior Jurist(e) en medewerkers voor de Informatie Desk alsook. Debusschere: "Dat is een commerciële functie: de hoofdtaak van deze medewerker bestaat erin om potentiële klanten bij te staan in het klanten-worden proces alsook mensen te overhalen de stap te zetten naar BinckBank."

Binck gaf bij de presentatie op maandag ook aan dat het wil uitbreiden naar Italië. Het bedrijf is op dit moment actief in Nederland, België en Frankrijk. Ondanks de positieve geluiden, blijft volgens het Financieel Dagblad de groei vooralsnog achter bij de ambities van het bedrijf dat de grootste online-broker in Europa wil worden. "In België beleggen particuliere beleggers vooral in beleggingsfondsen, terwijl Nederlanders veel meer in aandelen en opties handelen," aldus de krant.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close