Meer banen bij VDK

eFC logo

Het gaat goed met de VDK. De bank heeft in 2010 een nettowinst van 14,5 miljoen euro geboekt, 52 procent meer dan een jaar eerder. De kleine gezinsbank die VDK bij aanvang was (in 1926) is uitgegroeid tot een autonome bank met 100 kantoren en ruim 300 medewerkers. En 14,5 miljoen euro nettowinst, dan heb je al bank ook vast extra personeel nodig?

En jawel, er zijn verschillende vacatures. "We zoeken dit jaar een 6-tal commerciële medewerkers en twee informatici om onze teams in overeenstemming met onze groei te versterken," vertelt Dirk van Loo, recruiter bij de VDK. "Het gaat voor al deze vacatures om starters, jonge masters of bachelors met commerciële feeling, die in onze bank verder kunnen

doorgroeien."

VDK (het is een afkorting van volksdepositokas, de naam die de bank in 1934 kreeg) is vooral actief in Oost- en West-Vlaanderen. Van origine is de bank verbonden met de christelijke werknemersbeweging en het sterkst vertegenwoordigd in het arrondissement Gent-Eeklo. Maar het werkgebied is in de loop der jaren verruimd naar Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en één vestiging in Vlaams-Brabant (in Halle).

Wat de VDK aantrekkelijk maakt voor werknemers, is volgens van Loo voor een deel dat locale karakter. "Voor wie in de regio woont is VDK nog steeds dichtbij." De bank biedt op de website een 'loopbaan op wandelafstand', wat soms zeker letterlijk is te nemen, aldus van Loo. "Voor sommige is VDK werkelijk op wandelafstand. Zo wordt er heel wat fileleed, met bijhorende verloren tijd, vermeden. Maar dichtbij betekent ook dat in goede begeleiding en ondersteuning van de medewerkers wordt voorzien."

De grootste groei bij VDK werd opgetekend voor hypotheekleningen. VDK kende in 2010 voor 169 miljoen euro woonkredieten toe, bijna zestig procent meer dan een jaar eerder. Bij de beleggingsproducten was er een groei van 7,4 procent.

De meeste inkomsten haalde de bank uit de rentemarge. Het renteresultaat steeg met 12,8 procent; de commissie- en overige bedrijfsinkomsten stegen met ruim 18 procent.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close