Citibank actief

eFC logo

Ze zoeken Young Graduates en beleggingsadviseurs; Citibank, de bank die naar eigen zeggen nooit slaapt, heeft verschillende vacatures open staan op het moment.

"Wij zoeken voornamelijk commerciële mensen voor onze verschillende agentschappen maar wij hebben ook een paar open vacatures op de hoofdzetel," vertelt Céline Bodeux, recruitment manager van de bank. In Brussel is bijvoorbeeld een Credit policy officer nodig, een Credit risk officer en zelfs een kantoordirecteur. Voor alle vacatures op de hoofdzetel zijn Nederlands, Frans en Engels geëist.

Een opvallende oproep op de site van Citi, is die voor Young Graduates. "Young potentials die hun carrière wensen te starten in de banksector (...) analytische en project/product profielen die aangetrokken zijn tot een dynamische omgeving," aldus de beschrijving. Bodeux vindt dat de internationale status van de bank het een aantrekkelijke werkgever kan maken. "Bij Citibank bieden wij een dynamische werkomgeving waar entrepreneurship en initiatief belangrijke waarden zijn. We zijn een internationale bank en genieten dus van een wereldwijde expertise. We bieden veel carrière mogelijkheden met reële doorgroeimogelijkheden."

De young graduates krijgen na selectie een training als commercieel adviseur of junior beleggingsadviseur in de agentschappen. Er zijn ook mogelijkheden op de Brusselse hoofdzetel, dan gaat het meer om analytische functies. Kandidaten moeten een hogere opleiding hebben afgerond, in bijvoorbeeld Economie of Handelswetenschappen, analytisch ingesteld zijn en de drie talen spreken.

Moederbedrijf Citigroup is één van de grootse financiële dienstverleners ter wereld. Het concern telt wereldwijd 270.000 werknemers in meer dan 1400 kantoren (waarvan de helft in de VS), die zo`n 200 miljoen klanten in honderd landen bedienen. De Belgische getallen lijken er bescheiden bij: meer dan 550.000 klanten in ongeveer 200 kantoren.

Van Citigroup is bekend dat de crisis flink heeft toegeslagen en ook de nasleep is serieus. In de VS werden in 2008 tienduizenden werknemers ontslagen nadat de bank vier achtereenvolgende kwartalen verlies maakte. De Amerikaanse federale toezichthouder op de hypotheekmarkt heeft vorige week nog een aanklacht ingediend tegen Citigroup voor het verstrekken van misleidende informatie over hypotheekproducten. Het aandeel van de bank maakte gelijk weer een duik.

Bij Citibank België heeft volgens Bodeux het aantal vacatures niet onder de crisis geleden. "Iedereen heeft last van de schuldencrisis, maar het heeft ons dichter bij onze klanten gebracht, die in dergelijke omstandigheden rekenen en vertrouwen op hun financiële instelling. En ons aantal openstaande vacatures is op een gelijkaardig peil gebleven en neemt zelfs toe."

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close